Reteta zilei: Sirop de ciocolata, de casa
PrinteazaSirop de ciocolata, de casa din: zahar, apa, cacao, sirop de porumb, esenta de vanilie, sare de mare, inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- 2 1/2 cani de zahar
- 1 1/2 cani apa
- 1 1/2 pudră de cacao
- 3 linguri sirop de porumb
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare de mare
- inghetata de vanilie, pentru servire
Mod de evaluare:
Într-o cratita, se amestecă împreună zahăr și apă. Se încălzește la foc mare și se aduce la fierbere.
Se incorporeaza pudra de cacao și sirop de porumb. Amestecati incontinuu pana se omogenizeaza, iar siropul s-a ingrosat ușor, aproximativ 1-2 minute.
Opriti focul si adaugati sarea si vanilie.
Se strecoara sirpul printr-o sita cu ochiuri mici.
Se răcește siropul de ciocolată la temperatura camerei. Se toarnă într-un borcan sau o sticla.
Serviti cu inghetata de vanilie.
Foarte bun siropul de ciocolata 🙂