Reteta zilei: Sfecla rosie in otet

Printeaza

Sfecla rosie in otet din: sfecla rosie, otet, apa, condimente.

 

Sfecla_rosie_in_otet_03

Ingrediente: 

  • 1-2 sfecle rosii coapte
  • otet de mere cu miere
  • apa
  • condimente, dupa gust

 

 

 

 

Mod de preparare:

Coaceti sfecla la 150 C timp de 15-20 de minute.

Sfecla_rosie_in_otet

Curatati si feliati sfecla rosie.

Sfecla_rosie_in_otet_02
Aranjați feliile de sfecla rosie în borcane sterilizate.

Umpleti cu otet si apa, o parte otet si 3 parti apa. Adaugati condimente, dupa preferinta.

Sterilizati in cuptor la 150C timp de 1 ora si lasati sa se raceasca complet inainte de a depozita in camara.

Conservele si muraturile trebuie pastrate la temperaturi scazute, constante, altfel se altereaza.

Sfecla_rosie_in_otet_03

Sfecla rosie in otet

Sfecla_rosie_in_otet_03

Pofta buna!

 

 

 

 

 


Poate iti place si:

Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva

Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva

Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva din: amestec de mirodenii pentru murături, sare, morcovi, sfecla, ridichi albe, radacina de telina, usturoi, oţet din cidru de mere, apa. Ingrediente: 4 linguri de amestec de mirodenii pentru murături 4 linguri de sare 1 ceaşcă de morcovi, mărunţiţi 1 jumătate de ceaşcă de sfeclă, mărunţită 1 ceaşcă de ridichi albe, mărunţite […]

muraturi_5

Cele mai gustoase muraturi pentru iarna

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta […]

muraturi

Camara noastra cu muraturi

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Gogosari […]

 

Ceapă coaptă

Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet din: sfecla rosie, otet pentru murat, sare de mare grunjoasa. Ingrediente: sfecla rosie otet pentru murat sare de mare grunjoasa   Mod de preparare: Spală şi taie capetele la 1kg de sfeclă roşie, unge fiecare sfeclă cu 1 lingură de ulei, apoi înfăşoar-o în folie de aluminiu. Coace legumele într-o tavă, […]

 

Crema de sfecla cu usturoi

Crema de sfecla cu usturoi

Crema de sfecla cu usturoi din: sfecla, usturoi, ulei, otet, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 sfeclă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de mere sare piper 2 ouă fierte mărar   Mod de preparare: Fierbe, decojeşte şi dă sfecla pe râzătoare. Pisează usturoiul. Amestecă sfecla rasă cu usturoiul şi adaugă […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    A iesit buna sfecla in otet?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.