Reteta zilei: Scoici la tigaie cu sos de capere

Printeaza

Scoici la tigaie cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel.

Poate te intereseaza si Scoici la aburi cu aroma de busuioc

Scoici_la_tigaie_cu_sos_de_capere_07

Scoici la tigaie cu sos de capere

Ingrediente:

  • 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid
  • 1/3 ceașcă stafide
  • ulei
  • 4 linguri unt nesărat
  • 1 conopidă, rupta în buchețelele
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 1 lingură oțet sherry
  • 12 scoici
  • patrunjel tocat, pentru servire

Mod de preparare:

Se combină caperele, lichidul și stafidele într-o cratiță mică și se adaugă 3/4 cană de apă, se fierb ușor aproximativ 10 minute. Lăsați amestecul se răcească un pic, apoi pasati intr-un blender.

Scoici_la_tigaie_cu_sos_de_capere_02

Se încălzesc ulei si 2 linguri de unt intr-o tigaie mare. Se adaugă conopida, se condimentează cu sare și piper si se amesteca, gatiti aproximativ 15 minute.
Între timp, reîncălziti sosul ușor și aromati cu nucsoara, oțet, sare și piper.

Scoici_la_tigaie_cu_sos_de_capere_04

Apoi, într-o tigaie separat, incalziti putin ulei si 2 linguri de unt rămase. Se condimentează scoicile cu sare și piper și se adauga in tigaie.

Scoici_la_tigaie_cu_sos_de_capere_05

Gatiti scoicile pe ambele parti pana se rumenesc. Turnati sosul pe două farfurii, adaugati scoicile si conopida, decorati cu patrunjel si serviti imediat.

Scoici_la_tigaie_cu_sos_de_capere_06

Scoici la tigaie cu sos de capere

Scoici_la_tigaie_cu_sos_de_capere_08

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata scoici la tigaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.