Reteta zilei: Scoici la aburi cu aroma de busuioc

Printeaza

Scoici la aburi cu aroma de busuioc din: ceapa rosie, ulei de masline, sare, usturoi, ardei iute, vin alb, porumb, scoici, apa rece, amidon, busuioc.

Poate te intereseaza si Cum se prepara Paste cu scoici si sos (video)

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_05

Scoici la aburi cu aroma de busuioc

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie, tocata
  • ulei de masline
  • sare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 cana vin alb
  • 1 cana porumb
  • 10 scoici mari
  • apa rece
  • amidon
  • busuioc

Mod de preparare:

Intr-un bol puneti scoicile impreuna cu apa rece si amidon si lasati 30 de minute.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc

Intr-o tigaie adanca, adaugati ulei de măsline, încălziti, iar apoi adăugati ceapa rosie felii si gatiti, presarand putina sare pentru 1-2 minute, adăugati apoi usturoi felii și ardeiul iute uscat.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_02

Gatiti 1-2 minute, apoi adaugati vinul, porumbul, scoicile, apoi presarti cu sare si dati focul la mare, acoperiti si gatiti cateva minute pana se desfac scoicile. Celel care nu se desfac se arunca.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_03

Opriti focul, lasati sa se odihneasca apoi serviti cu busuioc proaspat tocat.

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_04

Scoici la aburi cu aroma de busuioc

Scoici_la_aburi_cu_aroma_de_busuioc_06

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce-mi plac scoicile

  2. Arata bien reteta cu scoici 🙂 chiar imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.