Reteta zilei: Salata de varza murata
PrinteazaSalata de varza murata din: varza, sare.
- 1 varză
- 5 lingurițe sare
Mod de preparare:
Tocati varza. Transferați într-un castron mare nemetalic.
Presarati sare. Se amesteca bine timp de 5-7 minute. Trebuie sa se lase lichid, astfel incat varza sa fie acoperita.
Transferati intr-un borcan, iar daca nu aveti suficient lichid lasati sa se stea 30-40 minute inainte de a pune capacul.
Adăugați ceva greutate, de exemplu un vas foarte mic, pentru a menține varza scufundată. Închideți capacul pe jumătate, astfel încât să poată circula încă o parte din aer.
Se fermentează 3-10 zile, ținându-l departe de lumina directă a soarelui. Verificați zilnic și apăsați dacă pluteste deasupra lichidului. Gustati începând cu ziua a 4-a, până ajungeti la gustul dorit, apoi dati la frigider în ziua a 7-a, insa nu inainte de a scoate greutatea din borcan.
Păstrați în frigider până la 6 luni.
Serviti, dupa preferinta.
Salata de varza murata
Pofta buna!





