Reteta zilei: Salata cu sfecla si ou

Printeaza

Salata cu sfecla si ou din: sfecla, salata, ceapa, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, crutoane, suc de lamaie, parmezan, sare, ou.

Salata cu sfecla si ou

Ingrediente: 

  • 5 sfecle
  • 1 salata, spalata
  • ½ lingurita ceapa tocata
  • 1 lingurita muștar dijon
  • ¼ ceasca ulei de măsline
  • ½ linguriță de miere
  • 2 catei usturoi tocat
  • 1/2 ceasca crutoane
  • ½ linguriță suc de lămâie
  • parmezan
  • sare
  • ou prajit, pentru servire

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C.

Se stropeste sfecla cu ulei de masline si sare dupa gust.

Înfășurați-o în folie de aluminiu si coaceți aproximativ 1 ora.

Salata cu sfecla si ou

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si feliati.

Combinați ulei, muștar, miere, ceapa și suc de lămâie.

Amestecati cu salata si parmezan.

Rumeniti crutoanele in tigaie.

Salata cu sfecla si ou

Se combină sfecla cu salata și crutoane.

Garnisiti cu ou și serviți.

Salata cu sfecla si ou

Salata cu sfecla si ou

Salata cu sfecla si ou

Pofta buna!

 


 

poate te intereseaza si:

Salata cu dovleac si sfecla

Salata cu dovleac si sfecla din: dovleac, sfecla, cartofi, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g dovleac plăcinfar fiert 1 bucată de sfeclă roşie 2 cartofi 1 salată verde câteva crenguţe de mărar verde ulei de măsline 1 lămâie sare   Mod de preparare: Se coc în cuptor dovleacul plăcintar tăiat în bucăţi mai mari, sfecla […]

Salată de sfeclă

Salata de peste cu sfecla

Salata de peste cu sfecla din: sfecle, file de peste afumat, morcovi, cartofi, maioneza, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 sfecle coapte 250 g file de peşte afumat 2 morcovi fierţi 4 cartofi fierţi 3-4 linguri maioneză sare piper pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Se taie peştele în cuburi. Se rad morcovii şi cartofii […]

 

Salata de sfecla

Salata de sfecla cu ulei de germeni de porumb

Salata de sfecla cu ulei de germeni de porumb din: sfecla, zaharina, otet, ulei, hrean, sare. Ingrediente: 4 kg sfeclă roşie 3 comprimate zaharină 50 ml oţet de 9 grade 100 ml ulei de germeni de porumb 150 g hrean sare   Mod de preparare: Sfecla, coaptă în coajă, se lasă să se răcească, se […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.