Reteta zilei: Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel

Printeaza

Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel din: fasole rosie, cimbru, dafin, ceapa, usturoi, chimion, ceapa verde, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, oua fierte, castravete murat, sare, piper.

Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel

Ingrediente: 

  • 350gr fasole rosie
  • 2 fire cimbru proaspat
  • 2 frune de dafin
  • 1 ceapa, taiata in jumatate
  • 4 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 1/2 lingurita seminte de chimion
  • 3 fire ceapa verde, tocata
  • 6 linguri patrunjel, tocat
  • 4 lingurite suc de lamaie
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 oua fierte, maruntite
  • 1 castravete murat, tocat
  • sare si piper

Mod de preparare:

Lasati fasolea la inmuiat peste noapte. Scurgeti si transferati intr-o cratita, acoperiti cu apa si aduceti la fierbere pentru 10 minute.
Reduceti focul la mic si adaugati cimbru, frunzele de dafin si ceapa. Fierbeti timp de o ora.


Scurgeti si aruncati cimbrul, dafinul si ceapa.
Amestecati impreuna usturoiul, chimionul, ceapa verde, patrunjel, suc de lamaie si ulei. Asezonati cu sare si piper.


Transferati fasolea intr-un bol de salata si adaugati dressing-ul. Amestecati. Incorporati oul fiert si castravetele murat si amestecati usor.
Serviti imediat.

Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.