Reteta zilei: Salata de spanac cu sfecla si bacon

Printeaza

Salata de spanac cu sfecla si bacon din: sfecla, bacon, spanac, branza albastra, alune, arpagic, ceapa, otet balsamic, mustar de dijon, sare, piper, ulei de masline.

Poate te itnereseaza si Sfeclă roşie cu cremă de brânză

Salata_de_spanac_cu_sfecla_si_bacon_06

Salata de spanac cu sfecla si bacon

Ingrediente:

  • 10-12 sfecle mici
  • 6 felii bacon
  • 4 căni de spanac
  • 180gr branza albastra, maruntita
  • 1/3 ceașcă alune prajite, tocate
  • 2 linguri arpagic tocat

Ingrediente dressing:

  • 1 ceapa, tocata
  • 2 lingurite de otet balsamic alb
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • sare și piper
  • 1/3 ceasca ulei de măsline

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Stropiti sfecla cu ulei de masline, inveliti in folie si coaceti pentru 40-60 minute. Se lasă să se răcească sfecla cel puțin 10 minute, apoi se scoate ușor coaja.

Salata_de_spanac_cu_sfecla_si_bacon

Taiati în sferturi. Ridicați temperatura cuptorului la 200C. Dati baconul la cuptor si rumeniti bine, apoi maruntiti.

Salata_de_spanac_cu_sfecla_si_bacon_02

Amestecati împreună ingredientele pentru dressing intr-un bol mic.

Salata_de_spanac_cu_sfecla_si_bacon_03

Aranjați frunzele de spanac pe un platou sau 4 farfurii individuale de salata. Stropiti cu dressing. Aranjați sfecla pe partea de sus și se toarnă restul de dressing.

Salata_de_spanac_cu_sfecla_si_bacon_04

Presarati cu branza, alune si arpagic. Serviti imediat.

Salata_de_spanac_cu_sfecla_si_bacon_05

Salata de spanac cu sfecla si bacon

Salata_de_spanac_cu_sfecla_si_bacon_07

Pofta buna!

 

 

Reteta a fost oferita de JukaFashion.ro

 

 

1 comentariu

  1. Salata asta merita incercata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.