Reteta zilei: Salata de dovleac copt cu spanac

Printeaza

Salata de dovleac copt cu spanac din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, spanac, ceapa, praf de chili, otet balsamic.

Poate te intereseaza si Salata cu fenicul si gorgonzola

Salata_de_dovleac_copt_cu_spanac_15

Salata de dovleac copt cu spanac

Ingrediente:

  • 1 dovleac
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • 1 buchet spanac, frunzele maruntite
  • 1/2 ceapa, cuburi
  • 1/2 linguriță praf de chili
  • 1 lingurita otet balsamic

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Taiati dovleacul pe lungime si scoateti semintele. Puneti pe o foaie de copt. Frecati putin ulei de masline, apoi se da tava la cuptor timp de 1 oră.

Salata_de_dovleac_copt_cu_spanac_07

Între timp, gatiti spanacul, se încălzește 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.

Salata_de_dovleac_copt_cu_spanac

Adăugați ceapa si gatiti pentru 3-4 minute, adaugati spanacul, se presara sare și piper și se amestecă. Gatiti aproximativ 5 minute.

Salata_de_dovleac_copt_cu_spanac_06

Cu ajutorul unei furculite, dupa ce s-a copt, scobiti dovleacul. Transferati intr-un castron. Se amestecă ulei de masline cu 1 lingura de oțet balsamic.

Salata_de_dovleac_copt_cu_spanac_11

Stropiti dovleacul, se presara cu sare și piper și se adaugă praf de chili. Amestecati.

Salata_de_dovleac_copt_cu_spanac_12

Adaugati dovleacul in boluri individuale, apoi acoperiti cu spanac sotat.

Salata_de_dovleac_copt_cu_spanac_14

Salata de dovleac copt cu spanac

Salata_de_dovleac_copt_cu_spanac_16

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.