Reteta zilei: Salata de cartofi copti cu bacon
PrinteazaSalata de cartofi copti cu bacon din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, bacon, rosii uscate, usturoi, mustar dijon, otet de vin rosu, rucola, parmezan.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi rosii mici
- 2 ½ linguri de ulei de masline
- sare
- Piper proaspat macinat
- 300gr bacon, felii subtiri
- 6-8 rosii uscate la soare in ulei de masline, tocate
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 ½ lingurite mustar dijon
- 2 linguri otet de vin rosu
- 3 ½ linguri ulei de masline
- 2 cesti rucola
- ¼ cana parmezan ras
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Spalati cartofii foarte bine. Taiati apoi in sferturi si aranjati intr-un singur strat in tava. Stropiti cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper proaspat macinat.
Amestecati usor si dati la cuptor timp de 30-35 de minute, amestecand o data la jumatatea timpului. Lasati sa se raceasca timp de aproximativ 5 minute. Intre timp gatiti baconul.
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu-mare. Se adauga baconul si se gateste timp de aproximativ 4 minute. Transferati pe un prosop de hartie, apoi se marunteste.
Intr-un castron mic, amestecati impreuna usturoi, mustar, otet de vin rosu si ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust si se amesteca pana la omogenizare.
Puneti cartofii intr-un castron mare, adaugati bacon, rosii tocate si rucola. Se stropeste cu sos si se amesteca bine. Garnisiti cu parmezan si serviti.
Salata de cartofi copti cu bacon
Pofta buna!
Ce bine arata salata