Reteta zilei: Salata calda de cartofi cu sunca si fasole verde
PrinteazaSalata calda de cartofi cu sunca si fasole verde din: cartofi noi, fasole verde, spanac, ceapa verde, oua fierte, sunca, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline turmeric, chimen, alune.
Ingrediente:
- 225 gr cartofi noi
- 50 gr fasole verde
- 115 gr spanac
- 2 fire ceapa verde
- 4 oua fierte
- 50gr sunca, taiata fasii
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare si piper
Ingrediente dressing:
- 4 lg ulei de masline
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita chimen
- 50 gr alune
Mod de preparare:
Gatiti cartofii în apă sărată, timp de 10-15 minute, apoi se scurg. Se fierbe fasolea în apă sărată, timp de 2 minute, apoi se scurge.
Transferati cartofii și fasolea, impreuna cu spanacul si ceapa verde intr-un castron.
Adaugati oua fierte, taiate in jumatati sau sferturi, se presara sunca peste. Se stropeste cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper.
Se încălzesc ingredientele pentru dressing într-o tigaie mare și continuati sa gatiti, amestecand frecvent, până sunt rumenite. Se toarnă sosul fierbinte peste salata si se serveste imediat.
Salata calda de cartofi cu sunca si fasole verde
Pofta buna!
Foarte buna salata calda de cartofi, imi place mult