Reteta zilei: Salata de anghinare

Printeaza

Salata de anghinare din: anghinare, lamaie, ulei de masline, ceapa, mazare, sare, piper, menta, otet alb, zahar.

Salata de anghinare

Salata de anghinare

Ingrediente: 

  • 6 anghinare
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 175gr mazare
  • sare, piper
  • frunze de menta

Ingrediente sos:

  • 120ml otet alb
  • 1 lingurita zahar
  • frunze de menta, tocata

Mod de preparare:

Curatati anghinarele si taiati in sferturi, apoi le scufundati intr-un bol cu apa rece si suc de lamaie.

Salata de anghinare
Incalziti uleiul, rumeniti ceapa cateva minute. Adaugati mazarea si gatiti alte cateva minute.

Salata de anghinare
Scurgeti anghinarea si adaugati in cratita. Adaugati 300 ml apa, asezonati cu sare si piper si acoperiti. Gatiti 10-15 minute.
Opriti focul si lasati sa se odihneasca cateva inute, apoi strecurati bine si transferati legumele intr-un bol de servire, dati la frigider.

Salata de anghinare
Intre timp, pregatiti sosul. Intr-o tigaie, adaugati toate ingredientele si amestecati pana se topeste zaharul. Gatiti inca 5 minute si lasati sa se raceasca.
Serviti salata rece, stropita cu sos si garnisita cu menta.

Salata de anghinare

Salata de anghinare

Salata de anghinare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.