Reteta zilei: Rulouri de taitei cu legume
PrinteazaRulouri de taitei cu legume din: taitei lati, ulei de canola, usturoi, ceapa, ciuperci, dovlecel, morcov, oregano, sare, piper, ricotta, mozzarella, parmezan, sos de rosii.
Poate te intereseaza si:
- Rulouri de lasagna cu crema de branza si busuioc
- Rulouri de dovlecel cu branza si bacon
- Rulouri de vita cu legume
Ingrediente:
- 1 pachet taitei lati si grosi (ca foile de lasagna)
- 1 lingura ulei de canola
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 240gr ciuperci, tocate
- 1 dovlecel ras
- 2 morcovi rasi
- 1 lingurita oregano
- sare si piper, dupa gust
- 450gr ricotta
- 1 cană mozzarella mărunțită
- ¼ cană parmezan ras
- 800gr sos de rosii
Mod de preparare:
Se fierbe o oală mare de apă. Se adauga taiteii și se fierb al dente.
Scurgeti intr-o strecuratoare si pastrati deoparte.
Între timp, se prepară amestecul de legume. Tocati ceapa si usturoiul.
Adaugati uleiul de canola intr-o tigaie mare, impreuna cu usturoiul si ceapa și sotati la foc mediu cateva minute.
Adaugati ciupercile și continuati sotarea 3-4 minute.
Incorporati dovleceii și morcovii împreună cu oregano, sare si piper.
Sotati inca 5-6 minute si opriti focul.
Într-un castron mare, combinati ricotta, mozzarella, parmezan si sare.
Se amestecă până când sunt combinate.
Adaugati peste legumele sote și se amestecă pentru a se combina.
Umpleti taiteii cu amestecul de legume si rulati.
Asezati intr-un vas de copt in care ati pus 1/4 din cantitatea de sos de rosii.
Adaugati restul de sos peste rulori si dati la cuptor timp de 40 minute.
Serviti rulourile calde.
Rulouri de taitei cu legume
Pofta buna!
O idee foarte buna!