Reteta zilei: Rulouri de sparanghel
PrinteazaRulouri de sparanghel din: aluat de foietaj, unt topit, sparanghel, ceapa, dafin, vin alb, ierburi aromatice, sare, piper, salata.
Ingrediente:
- 1 foaie aluat de foietaj
- 50gr unt topit
- 16 fire sparanghel
Ingrediente sos:
- 2 cepe, tocate
- 1 frunza dafin
- 150ml vin alb
- 175 gr unt
- 1 lingura ierburi aromatice, tocate
- sare si piper
- salata, pentru servire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Taiati aluatul in 4 parti egale. Ungeti cu unt topit. In fiecare bucata de aluat, adaugati cate 4 fire de sparangel, apoi rulati, astfel incat sparanghelul sa fie impachetat in aluat. Ungeti cu unt topit si dati la cuptor timp de 8 minute.
Intre timp, puneti ceapa, frunza de dafin si vinul intr-o tigaie. Acoperiti si gatiti pana se evapora lichidul. Transferati intr-un bol, adaugati untul si amestecati sa se topeasca.
Incorporati verdeturile si asezonati cu sare si piper. Adaugati apoi sosul in tigaie si pastrati cald.
Serviti rulourile cu sos si salata.
Rulouri de sparanghel
Pofta buna!