Reteta zilei: Rulouri cu susan

Printeaza

Rulouri cu susan din: lapte, unt, drojdie, faina, zahar, sare, sare de mare, praf de ceapa, praf de usturoi, susan alb.

Rulouri cu susan

Rulouri cu susan

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani lapte
  • 8 linguri unt nesarat , taiat bucati, plus 2 linguri unt topit
  • 4 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 4 cani faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita praf de ceapa
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita seminte de susan alb

Mod de preparare:

Intr-o cratita mica la foc mediu , combinati lapte și unt . Incalziti pana cand untul este topit , aproximativ 7 minute . Opriti focul si lasati sa se raceasca. Adaugati drojdia și se amesteca pana se dizolva . Lasati deoparte timp de 10 minute .

Rulouri cu susan

Intr-un castron mare combinati faina, zahar si sare și bateti aproximativ 30 de secunde . Adaugați amestecul de lapte si se framanta aproximativ 1 minut la viteza mica. Mariti viteza și se framanta pana cand aluatul este neted si elastic, 4-5 minute. Scoateți aluatul din castron, adaugati un strop de ulei și adaugati din nou aluatul in castron. Acoperiti bine cu folie de plastic si se lasa la dospit intr-un loc cald aproximativ 1 ora . Impartiti aluatul in jumatate.

Rulouri cu susan

Ungeți o tava. Pe o suprafata de lucru presarata cu faina , intindeti fiecare bucata de aluat si taiati in 12 bucati egale . Rpstogoliti cu ajutorul palmelor pana se obtine intinde usor. Aranjati in tava de copt, acoperiti bine cu folie de plastic si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 30 minute.

Rulouri cu susan

Intr-un castron mic , combinati sare de mare , praf de ceapa, usturoi și seminte de susan . Se incalzeste cuptorul la 180C. Indepartati folia de plastic de pe tava.

Periati partea de sus a rulourilor cu unt topit si se presara cu amestecul de sare de mare si susan. Coaceti rulourile 18-20 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti.

Rulouri cu susan

Rulouri cu susan

Rulouri cu susan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.