Reteta zilei: Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Printeaza

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb.

 

Ingrediente:

  • 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg)
  • 200 g piept de pui
  • 100 g broccoli
  • 30 g prosciutto
  • 100 g sparanghel prefiert
  • 10 g unt
  • 80 ml smantana
  • 5 g peperoncino
  • 2 g sofran
  • 2 g usturoi pudra
  • 4 g condiment din coaja de citrice cu sare si piper
  • 5 g mustar Dijon
  • 5 g busuioc
  • 5 ml aceto balsamico
  • 5 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Fileul de piept se taie, se intoduce intr-o punga si se bate.

Se pun pe 2 felii de prosciutto fileurile, se presara condiment de citrice si se unge cu mustar Dijon.

Apoi pe un file se aseaza sparaghelul, iar pe celalalt, busuiocul.

Se cresteaza creveti si se adauga la umplutura.

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Se ruleaza si condimenteaza cu usturoi pudra. Intr-o tigaie, se incinge unt.

Se calesc sparanghelul si broccoli, se adauga ruladele. Se stinge cu vin alb si se adauga busuioc.

Se acopera cu un capacsi se lasa la cuptor la 160 C timp de 10 minute.

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto
In alta tigaie se incinge untul si se calesc peperoncino, condiment de citrice, praf de usturoi, smantana, vin alb si sofran.

Se amesteca continuu, pana se ingroasa. Cu o lingura se zdrobeste peperoncino.

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Se scoate capacul vasului din cuptor. Se mai lasa in cuptor 4 minute la 180 C.

Se scoate din cuptor si o rulada se taie pe jumatate.

Se aranjeaza pe farfurie ruladele impreuna cu legumele si se repartizeaza sosul.

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

 

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

 

Poftă bună!

 

 

 

Rulade cu ficatei

Rulade cu ficatei

Rulade cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper 2 cepe 1 morcov 1 lingura untura […]

Minirulade de pui cu spanac

Minirulade de pui cu spanac din: piept de pui, spanac, rosii, unt, ulei, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de pui 300 g spanac 8 roşii uscate 20 g unt ulei pentru prăjit 2 ouă pesmet sare piper   Mod de preparare: Spanacul bine curăţat şi spălat se pune la călit în unt topit. […]

 

 

Poftă bună!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte complicata reteta de rulade de pui …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.