Reteta zilei: Rulade cu aroma de scortisoara

Printeaza

Rulade cu aroma de scortisoara din: unt, zahar brun, scortisoara, cuisoare, sare, faina, praf de copt, bircabonat de sodiu, lapte batut, crema de branza.

Rulade_cu_aroma_de_scortisoara_12

 

Ingrediente aluat:

  • 7 linguri unt nesarat, topit
  • 2/3 cana de zahar brun
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • 1/8 lingurita de cuisoare
  • 1/8 lingurita plus 1/2 lingurita de sare
  • 3 cesti faina
  • 1 1/4 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 1/4 cesti lapte batut

Ingrediente pentru glazura:

  • 1 1/2 linguri de crema de branza
  • 2 linguri de lapte batut
  • 3/4 ceasca zahar pudra

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava adaugati hartie de copt.

Combinati zahar brun, 3 linguri de zahar, scortisoara, cuisoare si 1/8 lingurita de sare intr-un castron mic.

Adaugati o lingura de unt topit si se amesteca cu o furculita pana la omogenizare.

Rulade_cu_aroma_de_scortisoara_03

Intr-un castron mare, amestecati impreuna faina, restul de 2 linguri de zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu si 1/2 lingurita de sare.

Se adauga 3 linguri de unt topit si laptele batut la ingredientele uscate si se amesteca cu o lingura de lemn pana se absoarbe lichidul ( aluatul va fi lipicios).

Rulade_cu_aroma_de_scortisoara_07

Transferati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Framantati 1-2 minute.

Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul.

Ungeti cu 1 lingura de unt topit si presarati umplutura de zahar brun.

Rulati usor. Se taie uniform in 9 bucati.

Rulade_cu_aroma_de_scortisoara_08

Intoarceți bucatile pe laturile plate si aplatizati usor fiecare bucata cu mana pentru a sigila marginile deschise.

Puneti in tava pregatita si ungeti cu restul de unt. Coaceti 23-25 ​​de minute.

Intre timp pregatiti glazura.

Rulade_cu_aroma_de_scortisoara_09

Intr-un bol mediu, amestecati impreuna crema de branza si laptele batut pana la omogenizare.

Adaugati zahar pudra si se amesteca pana la omogenizare.

Scoateti ruladele din cuptor, lasati sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se separa cu grija unele de altele, daca este necesar.

Adaugati glazura in mod egal. Serviti calde.

Rulade_cu_aroma_de_scortisoara_10

Rulade cu aroma de scortisoara

Rulade_cu_aroma_de_scortisoara_11

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Au iesit bune ruladele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.