Reteta zilei: Rulada de somon afumat

Printeaza

Rulada de somon afumat din: gelatina, suc de lamaie, supa de peste, unt, ceapa, pastrav afumat, smantana, crema de branza, albus de ou, spanac, sparanghel somon afumat.

Rulada_de_somon_afumat_03

Rulada de somon afumat

Ingrediente: 

  • 15 ml gelatină
  • sucul de la 1 lamaie
  • 105ml supa de peste
  • 50g unt
  • 2 cepe, tocate
  • 225g file de pastrav afumat
  • 105ml smantana
  • 225g cremă de brânză
  • 1 albus de ou
  • 12 frunze de spanac, opărite
  • 12 fire sparanghel, ușor fierte
  • 115g somon afumat, tăiat în fâșii

Mod de preparare:

Se presara gelatina peste zeama de lamaie si se lasa cateva minute. Într-o tigaie mică, se încălzește supa de pește, apoi se adaugă gelatina înmuiată și se amestecă pentru a se dizolva complet. Pastrati deoparte. Se topește untul într-o tigaie mică, se adaugă ceapa și gatiti ușor până când se înmoaie.

Rulada_de_somon_afumat

Maruntiti fileurile de păstrăv afumat și adaugati într-un blender impreuna cu ceapa, smantana si crema de brânză. Procesati până la omogenizare, apoi transferati intr-un castron.

Într-un castron curat, bateti albusul de ou, cu un vârf de cuțit de sare. Adaugati in pasta de peste. Acoperiți vasul și răciti timp de 30 de minute.

Se unge o tava, se adauga frunzele de spanac. Adaugati jumătate din pasta de peste, sparanghel si adaugati restul de pasta.
Aranjați somonul deasupra si adaugati restul de frunze de spanac. Se acoperă cu folie alimentara si se răcește timp de 4 ore.

Rulada_de_somon_afumat_02
Taiati si serviti rece.

Rulada_de_somon_afumat_03

Rulada de somon afumat

Rulada_de_somon_afumat_03

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.