Reteta zilei: Rulada cu ciocolata

Printeaza

Rulada cu ciocolata din: faina, faina de porumb, praf de copt, sare, zahar pudra, oua, ulei vegetal, apa, lichior de alune, unt nesarat, zahar caramelizat, esenta de vanilie, ciocolata neagra si frunze de menta.

Ingrediente pentru blat:

Rulada_cu_ciocolata_13

Rulada cu ciocolata

  • 220g faina
  • 45g faina de porumb
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 220g zahar pudra
  • 3 oua
  • 150ml ulei vegetal
  • 150ml de apa

Ingrediente pentru siropul de zahăr:

  • 100g de apa
  • 100g zahar pudra
  • 100ml lichior de alune
  • Ingrediente pentru crema de ciocolata:
  • 300g unt nesarat moale
  • 250g zahar caramelizat
  • 15ml esenta de vanilie
  • 200g ciocolata neagra

Ingrediente pentru décor:

  • 350g ciocolata neagra
  • Frunze de menta

 

Mod de preparare:

Se incalzește cuptorul la 175 ° C. Pentru a prepara blatul se amesteca faina, faina de porumb, praful de copt si zaharul intr-un bol mare. Separați galbenusurile de albusuri in boluri. Adaugati apa și ulei in castronul cu galbenusurile si amestecati pana obtineti aluat spumos. Bateti albusurile bine.

Rulada_cu_ciocolata_2

Se toarna amestecul de galbenuș de ou in ingredientele uscate și bateti foarte bine. Adaugati si albusurile. Se toarna amestecul intr-o tava in care ati pus hartie de copt. Coaceti timp de 15-20 de minute. Intre timp faceti siropul de zahar, prin amestecarea zaharului pudra cu apa intr-o cratița pana se topeste zaharul la foc mic. Lasați sa se raceasca. Atunci cand este rece adaugati lichiorul.

Rulada_cu_ciocolata_4

Dupa ce s-a copt scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca 3 minute. Apoi se presara aproximativ 1 lingura de zahar peste blat si lasati sa se odihneasca. Insiropati bine.

Rulada_cu_ciocolata_8

Preparati crema: bateti bine untul cu zaharul caramelizat, adaugati vanilie. Se topește ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain- marie si incorporate in untul cu zaharul. Atentie, ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte. Intindeti jumatate din crema de unt peste blat si rulati.

Rulada_cu_ciocolata_10

Distribuiti uniform restul de crema peste partea de sus, astfel incal rulada sa fie imbracata in crema de ciocolata. Pentru a prepara ciocolata pentru decor, topiti-o ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie si si turnati pe o foaie de copt. Lasati sa se intareasca, apoi taiati bucati si imbracati rulada. Decorati cu frunze de menta daca doriti. Serviti rece sau la temperatura camerei.

Rulada_cu_ciocolata_14

Rulada cu ciocolata

Rulada_cu_ciocolata_15

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Ana Maria Ionescu

    Mmmmm, ce bine arata

  2. Moaaamaaa ce bine arata rulada cu ciocolata 🙂 Vreau si eu o felie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.