Reteta zilei: Rosii uscate in ulei de masline

Printeaza

Rosii uscate in ulei de masline din: rosii, usturoi, sare, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, vin alb, otet, apa, ulei de masline.

Rosii uscate in ulei de masline

Ingrediente: 

  • 1,2 kg rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 2-3 crenguțe de rozmarin proaspat
  • 250 ml vin alb
  • 130 ml oțet
  • 1.3 l de apa
  • 300 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se taie roșiile în sferturi și scoateți semințele.

Puneti intr-o tava de copt si se presara cu sare.

Uscati în cuptorul preîncălzit la 90 ° C timp de aproximativ 6 ore.

Rosii uscate in ulei de masline

Încălziti apa cu oțet și vin alb. Se taie usturoiul felii și adăugați.

Apoi se adauga rosiile si se fierb timp de 3-5 minute.

Opriti focul si se lasa sa stea timp de 10-15 minute.

Rosii uscate in ulei de masline

Apoi scurgeti și uscati usor.

Rosii uscate in ulei de masline
Puneti rosiile impreună cu usturoiul, ierburile uscate și rozmarin proaspăt în borcan și umple cu ulei de măsline.

Rosii uscate in ulei de masline
Închideți borcanul ermetic și se lasa sa stea timp de 2-3 zile.

Puteti servi sau depozita la frigider.

Rosii uscate in ulei de masline

Rosii uscate in ulei de masline

Rosii uscate in ulei de masline

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Fructe si legume uscate

Rosii uscate pentru saramura

Rosii uscate pentru saramura din: rosii. Ingrediente: roşii Pentru copt: hartie pergament tava mare tifon   Mod de preparare: Alegi roşii bine coapte, pe care le speli şi le ştergi, într-o tavă mai mare pui hârtie pergament, apoi aşezi roşiile, una lângă alta. Cele mici le laşi întregi, cele mari le tai pe jumătate. Acoperi […]

 

Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc

Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc din: oua, ricotta, urda, faina, roşii uscate conservate în ulei, zeamă şi coajă de lămâie, piper, pătrunjel verde sau frunze de busuioc, ulei de măsline, muştar dulce, busuioc uscat şi pesmet. Ingrediente: 4 albuşuri 750 g ricotta sau urdă 2 linguri făină 60 g roşii uscate conservate în ulei câte 1/2 linguriţă zeamă şi […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O nebunie sunt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.