Reteta zilei: Rosii umplute

Printeaza

Rosii umplute din: rosii, sare de mare, usturoi, ulei de masline, ceapa, dovlecel, orez, pasta de tomate, patrunjel, cartof.

Rosii_umplute_09

Rosii umplute

Ingrediente:

  • 5 roșii
  • sare de mare
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 dovlecel, tocat
  • 1/4 ceasca de orez
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 cartof, tăiat felii

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Se taie vârfurile roșiilor și se scobeste miezul. Aezonati interiorul cu sare. Maruntiti miezul de rosii, impreuna cu usturoi într-un blender mic.

Rosii_umplute_02

Într-o tigaie mare, gatiti ceapa la foc mediu-mare în 2 linguri de ulei de măsline până se înmoaie, 4 minute. Adăugați dovleceii și se gatesc câteva minute, 3 minute.

Rosii_umplute_04

Se adauga orez și se fierbe 2 minute. Se toarnă cu grijă în amestecul de rosii si pasta de tomate. Fierbeti la foc mic pana se ingroasa, doar 2 minute. Opriti focul, se condimentează cu 1 lingurita de sare și pătrunjel.

Rosii_umplute_06

Aranjați rosiile intr-un vas termorezistent. Turnati amestecul de orez în rosii. Adaugati cartofi printre ele in vas. Stropiti cu ulei de masline, se toarnă 1 cană de apă. Dati la cuptor timp de 1-2 ore. Se servesc fierbinti sau la temperatura camerei.

Rosii_umplute_07

Rosii umplute

Rosii_umplute_08

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.