Reteta zilei: Rosii umplute
PrinteazaRosii umplute din: rosii, sare de mare, usturoi, ulei de masline, ceapa, dovlecel, orez, pasta de tomate, patrunjel, cartof.
Ingrediente:
- 5 roșii
- sare de mare
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 dovlecel, tocat
- 1/4 ceasca de orez
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 cartof, tăiat felii
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Se taie vârfurile roșiilor și se scobeste miezul. Aezonati interiorul cu sare. Maruntiti miezul de rosii, impreuna cu usturoi într-un blender mic.
Într-o tigaie mare, gatiti ceapa la foc mediu-mare în 2 linguri de ulei de măsline până se înmoaie, 4 minute. Adăugați dovleceii și se gatesc câteva minute, 3 minute.
Se adauga orez și se fierbe 2 minute. Se toarnă cu grijă în amestecul de rosii si pasta de tomate. Fierbeti la foc mic pana se ingroasa, doar 2 minute. Opriti focul, se condimentează cu 1 lingurita de sare și pătrunjel.
Aranjați rosiile intr-un vas termorezistent. Turnati amestecul de orez în rosii. Adaugati cartofi printre ele in vas. Stropiti cu ulei de masline, se toarnă 1 cană de apă. Dati la cuptor timp de 1-2 ore. Se servesc fierbinti sau la temperatura camerei.
Rosii umplute
Pofta buna!
Foarte bune!