Reteta zilei: Risotto cu sos de spanac

Printeaza

Risotto cu sos de spanac din: orez arborio, supa, vin, ceapa, usturoi, unt, busuioc, parmezan, spanac, ulei de masline, migdale, ceapa verde, smantana.

Risotto cu sos de spanac

Risotto cu sos de spanac

Ingrediente: 

  • 300gr orez arborio
  • 6 cani supa de pui sau legume
  • 1 cană vin alb sec
  • 1 ceapă tocată
  • 3 catei usturoi tocat
  • 4 linguri unt
  • 3 catei usturoi
  • 3 cesti busuioc
  • 30gr parmezan
  • 3 cesti spanac
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ¼ ceasca de migdale
  • ceapa verde
  • ¼ ceasca smantana

Mod de preparare:

Adaugati supa intr-o cratita si aduceti la fierbere.

Încălziți o cratiță separată, adaugati ceapa și gatiți aproximativ 10 minute. Se adaugă usturoiul și orezul. Gatiti alte 3-4 minute.

Risotto cu sos de spanac

Incorporati supa calda si fierbeti orezul al dente.

Într-un blender adaugati spanac, usturoi, busuioc, migdale, ceapa verde, ulei de măsline și parmezan si procesati pana la omogenizare. Adăugați câteva linguri de apă dacă este necesar.

Risotto cu sos de spanac

Incorporati in orez cand este gata amestecul de busuioc și smântâna. Se amestecă până se omogenizeaza si adaugati sare, dupa gust.

Serviți imediat.

Risotto cu sos de spanac

Risotto cu sos de spanac

Risotto cu sos de spanac

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Risotto cu sos de spanac
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.