Reteta zilei: Risotto cu praz si ciuperci

Printeaza

Risotto cu praz si ciuperci din: praz, ciuperci, ulei de masline, usturoi, unt, ceapa, orez arborio, supa, lamaie, parmezan, patrunjel, sare, piper.

Risotto cu praz si ciuperci

Risotto cu praz si ciuperci

Ingrediente: 

  • 225gr praz, tocat
  • 225gr ciuperci
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 6 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 350gr orez arborio
  • 5 cai supa
  • coaja si sucul de la 1 lamaie
  • parmezan
  • patrunjel
  • sare si piper
  • lamaie si patrunjel, pentru servire

Mod de preparare:

Spalati prazul si ciupercile foarte bine. Taiati bucati.

Risotto cu praz si ciuperci
Incalziti uleiul si gatiti usturoiul 1 minut. Adaugati prazul, ciupercile, asezoanti si gatiti 10 minute. Pastrati deoparte.

Risotto cu praz si ciuperci

Adaugati 2 linguri de unt intr-o tigaie si gatiti ceapa 5 minute.

Risotto cu praz si ciuperci

Incorporati orezul si gatiti 1 minut. Adaugati supa putin cate putin si gatiti pana se absoarbe. Repetati procesul pana incorporati toata supa.

Risotto cu praz si ciuperci
Adaugati apoi amestecul de legume, untul ramas, suc si coaja de lamaie, parmezan si patrunjel. Amestecati bine.

Risotto cu praz si ciuperci
Serviti cu lamaie si patrunjel.

Risotto cu praz si ciuperci

Risotto cu praz si ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.