Reteta zilei: Ricotta de casa

Printeaza

Ricotta de casa din: lapte, sare, lamaie, busuioc, piper, paine prajita cu usturoi.

Ingrediente: Ricotta de casa

  • 4.5 l lapte
  • 1 lingurita sare
  • ⅔ cesti suc de lămâie
  • ⅓ ceasca busuioc, tocat
  • 1 linguriță coaja de lămâie
  • ⅓ lingurițe piper
  • paine prajita cu usturoi

Mod de preparare:

Într-un vas adânc, se încălzește laptele cu sare pana ajunge la temperatura de 90C, amestecând frecvent. Se scoate de pe foc și se toarnă suc de lămâie. Lăsați să stea timp de 25 de minute în timp ce bucățile se separă și formează. Nu deranjati.

Ricotta de casa

Scurgeti in tifon aproximativ 10-15 minute.

Se transfera într-un bol mare. Încorporati busuiocul tocat, coaja de lămâie și piperul.

Ricotta de casa

Se transfera in recipiente care se sigileaza și se lasă să se răcească timp de două ore.

Se servește cu pâine prăjită cu usturoi.

Ricotta de casa

Ricotta de casa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.