Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor

Printeaza

Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul principal al meniului de duminica.

Rata umpluta la cuptor

Rata umpluta la cuptor

 

Ingrediente:

  • 1 rata
  • 1 kg cartofi
  • 1-2 mere
  • 2 cepe
  • cateva masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia ardei
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert pt 15-20 minute. Rata se spala bine, se sareaza atat in interior cat si in exterior, se condimenteaza cu piper, cimbru si boia.

O parte din cartofii fierti se amesteca bine cu merele taiate cubulete, se stropeste compozitia cu ulei si se condimenteaza.

Rata umpluta la cuptor

Se umple rata cu cartofi si mere, se coase cu ata, se pune pe spate intr-o tava cu putina apa, dupa care se introduce la cuptor pentru 1h 30min. Se curata ceapa, se taie rondele si dupa 15 minute se adauga in tava.

Rata umpluta la cuptor

Rata umpluta trebuie intepata sub aripi si copane pentru a-si lasa grasimea, se stropeste din cand in cand cu lichidul din tava,se poate unge si cu putina miere si zeama de lamaie.

Se mai adauga apa in tava daca este nevoie si cu 15 minute inainte de final se pun pe langa rata umpluta cartofii care ne-au mai ramas si cateva masline.

Rata umpluta la cuptor

Rata umpluta la cuptor se serveste fierbinte alaturi de cartofi. Rezultatul final va fi sigur pe gustul dumneavoastra si cu siguranta veti remarca fragezimea carnii de rata.

Rata umpluta la cuptor

Rata umpluta la cuptor

Rata umpluta la cuptor

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • rata umpluta
  • rata umpluta la cuptor
  • rata la cuptor
  • rata la cuptor umpluta
  • rata umpluta cu mere
  • rata umpluta la cuptor cu legume
  • rata umpluta cu legume
  • reteta rata umpluta
  • retete rata umpluta
  • rata la cuptor cu mere

12 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    N-am mai mancat rata umpluta pana acum

  2. Foarte apetisanta rata la cuptor. Cred ca-i foarte gustoasa.

  3. Master chef Larissa

    Wow am mâncat chiar ieri aceasta reteta . Foarte buna sa știți

  4. a iesit foarte buna o sa mai fac

  5. Este delicioasa rata la cuptor

  6. Stefania Marinescu

    Mmmm, ploua in gura, ce bine arata rata la cuptor

  7. Nu am gustat niciodata dintr-o rata, e buna?

  8. Nadia Ciancio

    Eu asa fac rata umpluta:

    Ingrediente:
    1 raţă
    măruntaiele de la raţă
    2 ouă
    2 linguri orez
    ulei
    1 cutie ciuperci
    1 chiflă
    1 ceapă
    sare
    piper

    Mod de preparare
    Se curăţă raţa, se spală foarte bine, după care se asezonează cu sare şi piper.

    2. Se pune la fiert orezul în apă cu sare, iar într-o altă cratiţă se pun măruntaiele la fiert.

    3. Între timp, se scurg de apă ciupercile şi se taie mărunt. Se curăţă ceapa, se taie şi se căleşte în ulei, iar chifla se înmoaie în puţină apă.

    4. Măruntaiele fierte se lasă la răcit, după care se dau prin maşina de tocat. Se amestecă apoi cu ceapa, chifla, orezul, ouăle şi se asezonează cu sare şi piper.

    5. Se umple raţa cu compoziţia rezultată, apoi se pune într-o tavă. Se stropeşte cu puţină apă şi ulei şi se dă la cuptor pentru aproximativ o oră.

    6. Din când în când, se stropeşte raţa cu sosul din tavă. Este gata când este rumen-arămie.

  9. carstos adelina natalia

    Mia placut

    Multumesc

  10. Arata bine rata umpluta

  11. Anastasia Alexandra Ciuca

    Dementiala rata asta

  12. dar cu ciupercile ce faci? ai uitat de ele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.