Reteta zilei: Quiche cu bacon si rosii coapte

Printeaza

Quiche cu bacon si rosii coapte din: aluat de patiserie, ceapa caramelizata, sare, rosii coapte, oua, smantana, cimbru, piper, bacon, branza.

 

Quiche_cu_bacon_si_rosii_coapte_06

Ingrediente: 

  • 400 gr aluat de patiserie congelat
  • 1 cană de ceapă caramelizată
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 2 roșii coapte, fara semințe și tăiate felii
  • 8 oua, batute
  • 2 cani smantana
  • 1 lingura de frunze de cimbru proaspat, tocat
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 200gr bacon rumenit, maruntit
  • 2 cesti branza maruntita

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Asezati aluatul in 2 tavi rotunde. Coaceti timp de 8-9 minute, pana cand se rumeneste usor.

Se scoate din cuptor si se pune deoparte să se răcească.

Quiche_cu_bacon_si_rosii_coapte
Dati temperatura la 170C.

Asezati rosiile pe o foaie de copt intr-o tava, se presara 1/2 lingurita sare.

Dati la cuptor cateva minute si scoateti apoi pe prosoape de hartie.

Quiche_cu_bacon_si_rosii_coapte_02
Într-un bol mediu combinati ouă, smantana, cimbru, sare și piper. Bateti bine.

Se amestecă bacon, ceapă și brânză.

Quiche_cu_bacon_si_rosii_coapte_03

Se împarte amestecul între cele două tavi cu aluat.

Quiche_cu_bacon_si_rosii_coapte_04

Aranjati feliile de rosii deasupra.

Quiche_cu_bacon_si_rosii_coapte_05
dati tavile la cuptor timp de 45-50 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 10-15 minute inainte de servire.

Serviti quiche-ul cald.

Quiche_cu_bacon_si_rosii_coapte_06

Quiche cu bacon si rosii coapte

Quiche_cu_bacon_si_rosii_coapte_06

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.