Reteta zilei: Pulpe de pui si legume la tigaie
PrinteazaPulpe de pui si legume la tigaie din: pulpe de pui, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, zahar brun, rozmarin, usturoi, fenicul, ardei, ceapa.
Ingrediente:
- 2-4 pulpe de pui
- sare si piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
- 1 cățel de usturoi tocat
- 1 fenicul, feliat
- 1 ardei rosu, feliat
- 1 ceapa, feliata
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Asezonati carnea de pui cu sare si piper.
Se încălzește o tigaie mare la foc mediu, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline și rumeniti carnea de pui, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie si pastrati deoparte.
Adaugati usturoiul, fenicul, piper si ceapa gatiti aproximativ 1-2 minute.
Într-un castron mic, combinati 1 lingura de ulei de masline, suc de lamaie, zahar brun, rozmarin și sare și piper. Se amestecă bine și se adaugă in tigaie. Se amestecă bine cateva minute.
Incorporati carnea si dati tigaia la cuptor pentru 20-25 de minute.
Serviti cu piure de cartofi sau orez.
Pulpe de pui si legume la tigaie
Pofta buna!