Reteta zilei: Pulpe de pui la gratar cu sos de mango

Printeaza

Pulpe de pui la gratar cu sos de mango din: ienibahar, piper, miere, patrunjel, coriandru, ardei, usturoi, ghimbir, praz, ulei de masline, pulpe de pui, suc de lamaie, mango, castarvete, ceapa, coriandru, suc de lamaie verde.

Pulpe_de_pui_la_gratar_cu_sos_de_mango_04

 

Ingrediente pui:

  • 1 lingura ienibahar
  • 1 lingura de piper negru
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura coriandru, tocat
  • 1 ardei, curatat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 buc de ghimbir proaspat tocat
  • 2 fire praz
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 pulpe de pui
  • sucul de la doua lamai

Ingrediente sos de mango:

  • 1 mango, tocat
  • ½ castravete, fara seminte, cuburi
  • 1 ceapa, tocata
  • ¼ cana coriandru, tocat marunt
  • sucul de la o lamaie verde

 

Mod de preparare:

Intr-un blender combinati ienibahar, piper negru, miere, patrunjel, coriandru, ardei, usturoi, ghimbir, ceapa si ulei de masline.

Se proceseaza pana la omogenizare.

Intr-un castran se adauga sosul si pulpele de pui si se amesteca, apoi se da la rece pentru marinare timp de cel putin 2 ore.

Pulpe_de_pui_la_gratar_cu_sos_de_mango

Se incalzeste gratarul la foc mediu. Adaugati carnea de pui si frigeti timp de 40-50 minute, intorcand de multe ori.

Intre timp faceti sosul de mango prin combinarea tuturor ingredientelor intr-un bol mediu si amestecand bine.

Pulpe_de_pui_la_gratar_cu_sos_de_mango_02

Stropiti pulpele de pui cu suc de lamaie si serviti cu sos de mango.

Pulpe_de_pui_la_gratar_cu_sos_de_mango_03

Pulpe de pui la gratar cu sos de mango

Pulpe_de_pui_la_gratar_cu_sos_de_mango_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Gratar mixt de pui si porc

Gratar mixt de pui si porc

Gratar mixt de pui si porc din: piept de porc, ceafa de porc, pulpe de pui, usturoi, ulei, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de porc 5 bucati ceafa de porc 10 pulpe de pui dezosate 1 capatana de usturoi ½ lingurita ulei 1 iaurt sare piper   Mod de preparare: Se spala […]

 

Pui la gratar cu salsa

Pui la gratar cu salsa

Pui la gratar cu salsa din: piept de pui, ulei vegetal, mango, suc de lamaie verde, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, piper, frunze de coriandru si fire de chives. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele puţin ulei vegetal pentru uns Pentru salsa: 2 fructe mari de mango, suculente sucul de la 1 lămâie verde […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Parca e ars puiul asta, asa arata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.