Reteta zilei: Pulpe de pui la cuptor pe pat de ceapa

Printeaza

Pulpe de pui la cuptor pe pat de ceapa din: ghimbir, usturoi, coaja de lime, suc de lime, otet, sos de soia, sos de peste, zahar brun, ardei iuti, pulpe de pui, ceapa, ulei de masline, coriandru.

Pulpe_de_pui_la_cuptor_pe_pat_de_ceapa_05

Pulpe de pui la cuptor pe pat de ceapa

Ingrediente: 

  • 1 lingura ghimbir ras
  • 2 linguri de usturoi tocat
  • 2 lingurite coaja de lime
  • 1 lingura suc de lime
  • 1 lingura otet
  • 1/4 ceasca sos de soia
  • 1 1/2 linguri sos de pește
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 ardei iuti, taiati felii
  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei de masline

Ingrediente pentru servire:

  • felii de lamaie verde
  • coriandru proaspat
  • ardei iute

Mod de preparare:

Într-un bol mic, se combină ghimbir, usturoi, coaja si suc de lime, oțet, sos de soia, zahar brun, sos de peste si ardei iuti. Amestecati foarte bine.

Pulpe_de_pui_la_cuptor_pe_pat_de_ceapa
Se pun pulpele de pui într-o pungă care s inchide ermetic și se toarnă sosul peste ele. Sigilati si agitati. Dati la rece peste noapte.

Pulpe_de_pui_la_cuptor_pe_pat_de_ceapa_02
Se incalzeste cuptorul la 200C.
Se taie ceapa si se aranjeaza intr-o tava. Scoateti pulpele de pui din sos si uscati cu prosoape de hartie. Asezati peste ceapa.

Pulpe_de_pui_la_cuptor_pe_pat_de_ceapa_03
Dati la cuptor timp de 25-30 de minute.
Pentru servire, presarati cu coriandru proaspat, felii de lamaie verde si ardei iute.

Pulpe_de_pui_la_cuptor_pe_pat_de_ceapa_04
Serviti imediat.

Pulpe_de_pui_la_cuptor_pe_pat_de_ceapa_05

Pulpe de pui la cuptor pe pat de ceapa

Pulpe_de_pui_la_cuptor_pe_pat_de_ceapa_05

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.