Reteta zilei: Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

Printeaza

Un preparat delicios si gustos, pulpa de miel in sos de vin servita cu piure de cartofi sau spanac nu poate lipsi de pe masa, iar invitatilor le va placea cu siguranta!

Ingrediente:

Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

  • 1 bucata pulpa de miel
  • 750ml de vin rosu
  • 500ml supa de miel
  • 500 ml supa de vita
  • 140g ceapa rosie
  • 150g morcovi
  • 80g telina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • hartie de copt

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 170 ° C. Curatati morcovii si ceapa rosie. Taiati bucati mici. Lafel si telina. Curatati usturoiul si taiati in jumatate.

Pulpa de miel se taie in doua. Se ruleaza fiecare bucata si se leaga cu sfoara.

Intr-o tigaie la foc mediu incalziti o lingura de ulei si gatiti carnea de miel pana se rumeneste bine

. Transferati apoi mielul pe o farfurie.

Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

In aceeasi tigaie, se încalzeste restul de ulei, se adauga morcovii, ceapa, telina si usturoiul si se gatesc pana devin aurii.

Puneti legumele intr-un vas mare cu capac.

Apoi adaugati mielul, cimbrul, rozmarinul si frunzele de dafin.

Adaugati vinul rosu in tigaie, gatiti pentru cateva minute, apoi turnati in vas alaturi de miel si legume.

Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

Se incorporeaza supa de vita si cea de miel. Mielul trebuie sa fie acoperit.

Acoperiti cu hartie de copt si puneti capacul. Dati la cuptor pentru 4 ore.

Scoateti carnea de miel din oala, strecurati lichidul într-o tigaie si se fierbe pana cand lichidul s-a redus la trei sferturi si s-a ingrosat.

Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

Adaugati mielul, se toarna deasupra sosul si reincalziti usor pentru aproximativ zece minute.

Se taie carnea de miel si se serveste cu piure de cartofi sau spanac.

Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • friptura de miel

2 comentarii

  1. pulpa de miel e preferata mea dintre toate felurile de carne, piureul de cartofi sau spanac treaca mearga, dar pulpa de miel e meserie 🙂

  2. Ce bine arata friptura/pulpa de miel, foarte bine. Multumim frumos pentru retete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.