Reteta zilei: Pui Kiev

Printeaza

Puiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti.

Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de mancare avand nevoie de ceva pregatire si practica, insa reteta  noastra este accesibila si unui bucatar mai putin experimentat.

Pui Kiev

Ingrediente:

  • 4 bucati piept de pui
  • 2 oua batute
  • 3/4 cana faina
  • 1 1/2 cana pesmet
  • sare
  • piper

pentru umplutura:

  • 8 linguri unt la temperatura camerei
  • 1/2 ceapa mica tocata
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/4 cana vin alb
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/4 lingurita rozmarin uscat
  • 1/4 lingurita maghiran
  • 1/2 lingurita boia
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie la foc mediu se topeste o lingura de unt. Se adauga ceapa, apoi usturoiul si se gateste 2 minute. Se toarna vinul alb, se presara cimbru, rozmarin si maghiran. Se adauga sucul de lamaie, jumatatea de lingurita de boia si se mai gateste 4 minute.

Pui Kiev

Se ia de pe foc si se tine intr-un castron la frigider. Cand amestecul s-a racit, cu ajutorul unei furculite se incorporeaza untul preparat in untul tinut la temperatura camerei.

Se adauga  patrunjelul tocat proaspat, sare si piper dupa gust. Se modeleaza un dreptunghi din unt care se va tine la congelator pana la utilizare.

Pui Kiev

Pieptul de pui se spala, se usuca si se felieaza. Se bate carnea de pui mai subtire decat la snitele, dar cu atentie sa nu o rupem. Se presara pieptul cu sare si piper.

Se pune o bucata de unt preparat in centrul pieptului de pui si se ruleaza usor carnea de pui. Intru-n vas adanc se pune ulei de canola la incins. In trei farfurii se pune separat faina, oua batute si pesmet.

Pui Kiev

Se trece  carnea de pui umpluta prin faina, apoi se scufunda in ou si pe urma se acopera cu pesmet (excesul se scutura). Asezati cu grija pieptul de pui umplut in uleiul fierbinte si se prajeste pana se rumeneste.

Scoateti carnea de pui intr-un vas de copt si se coc timp de 18-20 minute in cuptorul preincalzit.

Pui Kiev

Se scoate pieptul de pui pe prosoape de hartie si apoi se serveste cu orez alb si legume. Atunci cand  veti taia puiul Kiev se elibereaza o aroma de unt cald ceea ce face ca aceasta reteta sa fie greu de refuzat.

Pui Kiev

Pui Kiev

 

Pui Kiev

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pui kiev
  • pui kiev reteta
  • pui kiev reteta originala

2 comentarii

  1. Am mancat o data in afara pui kiev si a fost foarte bun

  2. O sa incerc si eu puiul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.