Reteta zilei: Pui cu mazare

Printeaza

Pui cu mazare din: piept de pui, faina, ulei, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, patrunjel, vin, supa de pui, mazare, lamaie, galbenus de ou, sare, piper.

pui_cu_mazare_04

Ingrediente: 

  • 4 bucati piept de pui, dezosat
  • faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1-2 cepe, tocata
  • 1/4 bulb de fenicul, tocat
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat, plus pentru servire
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenicul
  • 75ml vin
  • 120ml supa de pui
  • 300gr mazare
  • sucul de 1 1/2 lamai
  • 2 gălbenușuri de ou
  • sare și piper negru măcinat

Mod de preparare:

Asezonati carnea de pui cu sare și piper, apoi dati prin faina. Scuturati excesul de faina si pastrati deoparte.

Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa, fenicul, seminte de fenicul si pătrunjel. Se fierbe timp de 5 minute.

Adăugați uleiul rămas și carnea de pui si gatiti pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste usor.

pui_cu_mazare

Se scoate amestecul de pui si ceapa din tigaie si pastreaza deoparte.

pui_cu_mazare_02

Incorporati vinul si gatiti pana se evapora, apoi adaugati supa.

Incorporati mazareasi amestecul de pui. Gatiti pana pregatiti amestecul de ou.

Intr-un bol bateti oualele cu suc de lamaie si incorporati jumatate de ceasca din lichidul de pui si amestecati foarte bine.

pui_cu_mazare_03
Se incorporeaza in tigaie si gatiti pana se ingroasa.

Serviti preparatul imediat, garnisit cu patrunjel.

pui_cu_mazare_04

Pui cu mazare

pui_cu_mazare_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.