Reteta zilei: Pui cu garam masala pe pat de orez basmati
PrinteazaPui cu garam masala pe pat de orez basmati din: piept de pui, iaurt, lamaie, unt, ghimbir, usturoi, garam masala, turmeric, chimen, coriandru, ardei iute, sare, piure de rosii, zahar, orez basmati, lapte de cocos, coriandru, lipii.
Ingrediente:
- 2 piepti de pui, cuburi
- 180gr iaurt
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 2 lingurite unt
- 1 lingura de ghimbir proaspat ras
- 4 căței de usturoi proaspat, pasat
- 2 lingurițe garam masala
- 1 varf lingurita turmeric
- 1/2 linguriță de chimen
- 1/2 linguriță coriandru
- putin ardei iute
- sare
- 1 1/4 cani piure de rosii
- 1/2 linguriță zahar
- 1 cană lapte de cocos
- orez basmati
- frunze de coriandru proaspăt
- lipii
Mod de preparare:
Intr-un castron mare puneti carnea de pui si amestecati impreuna cu iaurt și suc de lămâie. Se acopera cu folie alimentara si bagati la frigider timp de 12-24 de ore.
Se încălzește o tigaie mare cu unt, se adauga ghimbir si usturoi. Gatiti 1-2 minute.
Adaugati carnea de pui si gatiti timp de 10-15 minute.
Apoi, se adauga garam masala, turmeric, chimion, coriandru, ardei iute și sarea.
Se toarnă piureul de rosii si se adauga zaharul.
Se reduce focul la mic și se fierbe timp de 15-20 de minute.
Se incorporeaza lapte de nucă de cocos si gatiti pana se omogenizeaza.
Serviti preparatul pe pat de orez basmati, cu lipii si garnisiti cu coriandru.
Pui cu garam masala pe pat de orez basmati
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-pui-garam-masala-pat-orez-basmati html
Este picant amestecul ala, nu-i asa?