Reteta zilei: Prajituri cu caise si alune
PrinteazaPrajituri cu caise si alune din: unt, zahar brun, miere, faina, fulgi de ovaz, caise uscate, alune.
Ingrediente:
- 115gr unt
- 75gr zahar brun
- 15ml miere
- 115gr faina
- 115gr fulgi de ovaz
- 75gr caise uscate
- Ingrediente topping:
- 25gr caise uscate
- 25gr alune, maruntite
Mod de preparare:
Ungeti o tava si preincalziti cuptorul la 170C.
Intr-o tigaie, adaugati untul, zaharul si mierea, gatiti pana se topesc si ati obtinut un amestec omogen. Opriti focul.
Intr-un bol, adaugati faina, ovazul si caisele, apoi turnati amestecul de unt. Amestecati cu o lingura de lemn si omogenizati.
Impartiti aluatul in 9 parti egale si asezati in tava. Aplatizati si presarati deasupra caise uscate si alune maruntite.
Dati la cuptor pentru 15 minute. Lasati sa se odihneasca 5 minute. Scoateti tava, lasati sa se raceasca complet, apoi serviti.
Prajituri cu caise si alune
Pofta buna!