Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide
PrinteazaPrajiturele cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide.
Ingrediente:
- 1-1/2 cani faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1-1/2 lingurite de sare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac
- 1 ceasca de unt
- 1 cana de zahar brun
- ½ cana de zahar
- 2 oua
- 1-1/2 lingurite de esenta vanilie
- 3 cani ovaz
- 1 cana nuci, maruntite
- 1-1/4 cupa stafide
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Cerneti faina, bicarbonatul de sodiu, sare, scortisoara si condimentele pentru dovleac. Intr-un bol mare, se adauga untul, zaharul brun si zaharul. Bateti bine. Adaugati oualele si vanilia.
Incorporati amestecul de faina. Cu ajutorul unei spatula, adaugati si amestecati ovaz, nuci si stafide. Formati prajiturele si asezati pe hartie de copt intr-o tava.
Coaceti aproximativ 10 minute. Lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide
Pofta buna!
vreau si eu prajiturele din astea