Reteta zilei: Prajiturele aromate cu piure de dovleac
PrinteazaPrajiturele aromate cu piure de dovleac din: faina, amidon, praf de copt, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar, zahar brun, unt, galbenus de ou, piure de dovleac, esenta de vanilie.
Ingrediente aluat:
- 3 1/4 cani faina
- 3 1/2 lingurita amidon
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 linguriță cuișoare
- 1 cană zahăr
- 3/4 cană de zahăr brun
- 1 ceasca de unt
- 1 gălbenuș de ou
- 3/4 ceasca piure de dovleac
- 1 1/2 linguriță esenta de vanilie
Ingrediente glazura:
- 1/4 cană de zahăr
- 1 1/2 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Într-un castron mare, se amestecă împreună făina, bicarbonat de sodiu, praful de copt, amidon și condimente.
Intr-un alt castron mare, folosind o spatulă se amestecă untul înmuiat, zahăr, zahăr brun până sunt combinate.
Se adauga dovleac, gălbenuș de ou și vanilie.
Se incorporeaza amestecul de făină.
Dati la frigider timp de 1-1,5 ore.
Preincalziti cuptorul la 170C. Formati prajiturele pe care le dati prin amestecul pentru glazura.
Asezati pe o foaie de copt intr-o tava.
Coaceți timp de 10-12 minute.
Se lasa să se răcească timp de aproximativ 5 minute in tava, apoi transferati pe un platou sa se raceasca complet.
Serviti prajiturele reci.
Prajiturele aromate cu piure de dovleac
Pofta buna!