Reteta zilei: Prajitura Rigo-Jancsi

Printeaza

Prajitura Rigo- Jancsi este o minunatie dulce care va invita s-o savurati de indata ce-i aruncati o privire.

Desi este o prajitura de casa are aspectul prajiturilor de cofetarie asa ca puteti s-o pregatiti si intr-o zi speciala din viata dumneavoastra pentru ca va lasa o impresie deosebita.

Prajitura Rigo-Jancsi

 

Ingrediente:

pentru un blat:

  • 6 oua
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

pentru crema:

  • 500ml frisca lichida
  • 2 ciocolate amarui
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 pliculet de ness

pentru glazura:

  • 2 ciocolate albe
  • 3-4 linguri de lapte
  • bomboane pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru prajitura Rigo- Jancsi se fac doua blaturi, mai sus aveti ingredientele pentru un sigur blat, pentru al doilea blat se procedeaza in acelasi mod ca la primul. se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se mixeaza.

Prajitura Rigo-Jancsi

Albusurile se bat spuma. Peste galbenuruile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma.

Blatul se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana ce trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce am pregatit si al doilea blat asteptam sa se raceasca,iar apoi blaturile se insiropeaza cu sirop din compot sau cu sirop facut din apa, zahar si esenta.

Prajitura Rigo-Jancsi

Se pregateste crema: ciocotala rupta bucatele impreuna cu nessul se pun peste frisca lichida.

Se incalzeste la foc mic sau pe baie de aburi pana se topeste ciocolata.

Se pune in frigider minim 2 ore, dupa care se mixeaza pana devine cremoasa.

Prajitura Rigo-Jancsi

Pe un blat insiropat se intinde crema, se acopera cu celalalt blat insiropat, dupa care se pune o glazura de ciocolata preparata astfel: 2 ciocolate albe se topesc, se amesteca bine cu 3-4 linguri de lapte si apoi se intinde aceasta glazura peste prajitura Rigo-Jancsi.

Prajitura Rigo-Jancsi

Se presara apoi bombonele pentru decor.

Prajitura Rigo-Jancsi se serveste taiata in patratele si trebuie s-o lasati cateva ore la frigider inainte de servire.

Prajitura Rigo-Jancsi

Prajitura Rigo-Jancsi

Prajitura Rigo-Jancsi

Pofta buna!


 

poate iti place si:

Prajitura Rigo-Jancsi

Prajitura Rigo Jancsi

Prajitura Rigo Jancsi din: unt, zahar, oua, faina, cacao, ciocolata, frisca, gem de caise, glazura de ciocolata. Poate te intereseaza si Prajitura Rigo-Jancsi Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 […]

Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate

Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate

Prajitura Rigo-Jancsi cu bomboane colorate din: oua, zahar, apa, cacao, faina, smantana, ciocolata, lapte, nes, unt, frisca, glazura, bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 70 g zahăr 70 ml apă rece 30 g cacao 60 g făină Pentru sirop: 20 g zahăr 100 ml apă Pentru cremă: 600 ml smântână dulce pentru frişcă 2 ciocolate amărui 2 […]

 

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume reteta
Prajitura Rigo-Jancsi
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura rigo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.