Reteta zilei: Prajitura cu piersici si trandafiri

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu piersici si trandafiri din: piersici, petale de trandafiri, foi de prajituri, branza de vaci, zahar pudra, lamaie si 1 pliculet de gelatina.

Prajitura cu piersici si trandafiri

Ingrediente:

  • 600 gr piersici
  • 100 gr petale de trandafiri
  • 200 gr foi de prăjituri
  • 200 gr brânză de vaci
  • 100 gr zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 1 pliculeţ de gelatină

 

Mod de preparare:

Petalele de trandafiri se pun într-un vas cu apă rece şi puţină zeamă de lă­mâie, după care se lasă la macerat circa 12 ore. Piersicile se taie în do­uă, se îndepărtează sâm­burii, se taie în felii, se pun într-un vas cu zahărul, dea­supra se strecoară apa în ca­re au stat petalele şi se fierb la foc mic 10-15 minute.

Prajitura_cu_piersici_si_trandafiri_02

Foile de prăjituri se ta­ie în formele dorite. Se scot separat jumătate din pier­sicile fierte, restul se mixea­ză până devin piure, o trei­me din piure se scoate se­parat, se amestecă cu gela­tina, iar piureul rămas, cu brânza de vaci.

Prajitura_cu_piersici_si_trandafiri_03

Intre două foi de prăji­tură se pune cremă de piersici cu brânză, felii din fruc­tele scoase separat, pe dea­supra se glasează cu piureul cu gelatină şi se ornează cu cremă şi petale de trandafiri.

Prajitura_cu_piersici_si_trandafiri_04

Trebuie folosite petale de la trandafirii de dulceaţă, partea mai albicioasă de la bază se îndepărtează, întrucât este amară şi strică gustul prăjiturii.

Prăjitură cu piersici şi trandafiri

Prajitura_cu_piersici_si_trandafiri

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine prajitura cu piersici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.