Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu dovleac si portocale din: dovleac, faina, coaja de portocala, portocala, stafide, ulei de masline, scortisoara, cuisor, praf de copt, miere, susan si sare.

Prajitura cu dovleac si portocale

Ingrediente:

  • 500 g dovleac placintar
  • 3 cesti cu faina
  • 2 linguri cu coaja de portocala glasata
  • 1 portocala
  • 100 g stafide
  • 1 cescuta cu ulei de masline
  • 1 cescuta cu zahar
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 1 cuisor pisat
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri su susan
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul, dă-l pe răzătoarea mică. Adaugă coaja de portocală glasată, zeama de la porto­cală, uleiul şi zahărul.

Prajitura_cu_dovleac_si_portocale

Presara scortisoara, cuisorul pisat si stafidele. Incorporeaza mierea si faina proaspat cernuta cu praful de copt si putina sare, amestecand usor.

Prajitura_cu_dovleac_si_portocale_1

Compozitia astfel obtinuta, toarn-o intr-o tava unsa cu ulei de masline. Niveleaza bine cu o spatula, presara deasupra susan. Coace la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

Prajitura_cu_dovleac_si_portocale_2

Prajitura cu dovleac si portocale

Prajitura cu dovleac si portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.