Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si glazura de sirop de artar

Printeaza

Prajitura cu dovleac si glazura de sirop de artar din: faina, bicarbonat, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, piure de dovleac, zahar, oua, ulei de canola, crema de branza, zahar pudra, sirop de artar, lapte.

Poate te intereseaza si Prajitura cu crema de iaurt

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_08

Prajitura cu dovleac si glazura de sirop de artar

Ingrediente:

  • 2 1/4 cana faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • ½ linguriță ghimbir
  • ¼ linguriță nucșoară
  • ⅛ lingurita cuișoare
  • 1 cutie piure de dovleac
  • 1 2/3 ceasca zahar
  • 4 oua
  • 1 cană ulei de canola

Ingrediente pentru glazura:

  • 120gr crema de branza
  • 1/2 ceașcă de zahăr pudră
  • 3-4 linguri sirop de arțar
  • 1-2 linguri lapte

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C. Într-un castron combinati faina, bicarbonat de sodiu, sare, condimente și bateti bine. Se pastreaza deoparte.

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar

Într-un alt bol mare, se combina dovleac, zahăr, ouă și ulei. Bateti bine pana se omogenizeaza. Se adaugă treptat amestecul de faina in amestecul de dovleac până sunt omogenizate.

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_03

Transferati aluatul intr-o tava. Coaceți 50-55 de minute. Se răcește timp de 15 minute înainte de a scoate din tava. Se lasa apoi să se răcească complet.

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_04

Pentru glazura, bateti crema de branza si 3 linguri de sirop de arțar, încorporati zaharul pudra si omogenizati. Adăugați laptele.

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_05

Turnati peste prajitura, lasati sa se intareasca, taiati si serviti.

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_06

Prajitura cu dovleac si glazura de sirop de artar

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_07

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.