Reteta zilei: Prajitura cu merisoare
PrinteazaPrajitura cu merisoare din: apa, zahar, merisoare, portocala, aluat de patiserie, ovaz, unt topit, oua, scortisoara.
Ingrediente:
- ¾ cești apă
- 1 cană zahăr
- 360gr merisoare proaspete
- sucul si coaja de la 1 portocala
- aluat de patiserie 300gr
- 1 ceasca ovăz
- ¾ ceasca unt, topit
- 2 ouă
- 1 lingurita de scortisoara
Mod de preparare:
Intr-o cratiță, adăugați apă și zahăr. Se amestecă până când zahărul este absorbit. Adăugați merișoarele, împreună cu sucul de portocale și coaja. Se fierbe timp de aproximativ 10-15 minute.
Se toarnă într-un castron și se lasă să se răcească complet (cel puțin 1 oră).
Preîncălziți cuptorul la 150C. Într-un castron mare, adăugați aluatul, ovaz, unt topit, ouă și scorțișoară. Se amestecă bine. Pastrati deoparte o bucata.
Într-un vas termorezistent, uns cu putin ulei asezati aluatul rămas, se întinde și se aplatizeaza.
Răspândiți sosul răcit.
Apoi, intindeti restul de aluat deasupra. Coaceți timp de aproximativ 35 de minute.
Lăsați să se răcească timp de cel puțin 2 ore înainte de a tăia si servi.
Prajitura cu merisoare
Pofta buna!





