Reteta zilei: Prajitura cu mere si ovaz

Printeaza

Prajitura cu mere si ovaz din: mere, zahar, amidon, scortisoara, faina, zahar brun, ovaz, bicarbonat de sodiu, praf de copt, unt topit.

Prajitura cu mere si ovaz

Ingrediente:

  • 6 mere
  • ¾ cana zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¾ cana făina
  • 1/4 ceasca zahăr brun
  • 1 ceasca ovaz
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de praf de copt
  • ½ ceasca unt topit

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C. Curatati si taiati merele cuburi.

Prajitura cu mere si ovaz

Într-un castron separat, adăugați 3/4 cești de zahăr, 2 linguri de amidon și 1 linguriță de scorțișoară.

Se amestecă ingredientele împreună.

Adăugați amestecul de zahăr peste mere și amestecați bine.

Pastrati deoparte.

Prajitura cu mere si ovaz

În vasul de mixer se adaugă 3/4 cană făină, ovaz, 3/4 cești zahăr brun, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de praf de copt. Se amestecă împreună.

Adăugați untul topit la amestecul de faina și amestecați bine.

Prajitura cu mere si ovaz

Puneți merele intr-o tigaie si adaugati aluatul.

Coaceti la 170 C timp de 45 de minute.

Lasati sa se odihneasca si serviti.

Prajitura cu mere si ovaz

Prajitura cu mere si ovaz

Prajitura cu mere si ovaz

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu fulgi de ovaz si mere

Prajitura cu fulgi de ovaz si mere din: unt, zahar brun, miere, fulgi de ovaz, mar, scortisoara, stafide. Ingrediente:  175g unt 50 g zahăr brun 100 g miere 250 g fulgi de ovăz 1 măr dulce curăţat şi ras 1 linguriţă cu scorţişoară 100 g stafide Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pune untul, […]

 

Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz

Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz din: unt, zahar, faina, sare, smochine, esenta de vanilie, fulgi de ovaz. Ingrediente:  225 g unt  175 g zahăr  300 g făină  un praf de sare  500 g smochine  o linguriţă esenţă vanilie  70 g fulgi de ovăz Mod de preparare: Se amestecă untul cu zahărul si vanilia. […]

 

Prajitura cu miere si fulgi de porumb

Prajitura cu ovaz, curmale si miere

Prajitura cu ovaz, curmale si miere din: unt, amidon, migdale, fulgi de ovaz, zahar, lapte, esenta de vanilie, curmale fara samburi, unt, apă, miere. Ingrediente pentru aluat:  170 g unt  60 g amidon  70 g migdale  110 g fulgi de ovăz  100 g zahăr  65 ml lapte  esenţă de vanilie Ingrediente pentru umplutură:  450 g curmale fără sâmburi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Buna ziua!
    Cantitatile din reteta nu au legatura cu modul de preparare…de ex, in reteta spuneti ca se foloseste 1 / 4 cana de zahar brun, in schimb, la preparare spuneti 3/ 4 cana de zahar brun…sau, de ex, in reteta spuneti 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, iar la preparare spuneti 2 lingurite…si in final, spuneti sa se puna erele intr- o tigaie, peste care se adauga aluatul…toate incap intr- o tigaie?????
    Dati dovada de neseriozitate, postand retete la mişto….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.