Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si dovleac

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si dovleac din: unt, fulgi de ciocolata, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, cacao, praf de copt, sare, piure de dovleac, smantana, condimente pentru dovleac, inghetata de vanilie.

Poate te intereseaza si Prajitura cu zmeura si ciocolata

Prajitura_cu_ciocolata_si_dovleac_09

Ingrediente:

  • 200gr unt nesărat
  • 360gr fulgi de ciocolata
  • 2/3 ceasca zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 ceasca făină
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 cană piure de dovleac
  • 1 cană smântână
  • 1 ou
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1/4 ceasca făină
  • 1/2 linguriță de condimente pentru dovleac
  • inghetata de vanilie, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti o tava rotunda cu putin unt.

Se încălzește untul, chips-urile de ciocolată și zahărul brun într-o cratiță medie la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand untul și ciocolata sunt topite.

Opriti focul.

Prajitura_cu_ciocolata_si_dovleac_02

Incorporati ouăle, unul cate unul, vanilie si amestecati pana se omogenizeaza.

Incorporati făina, pudra de cacao, praf de copt și sarea si amestecati pana se combina.

Turnați aproximativ o treime din aluat in tava. Coaceți aproximativ 20 de minute.

Prajitura_cu_ciocolata_si_dovleac_05

Între timp, faceti umplutura dovleac, se amestecă piureul de dovleac, smantana, ou, zahăr, faina, condimentele pentru dovleac și sare într-un bol mediu pana se omogenizeaza.

Prajitura_cu_ciocolata_si_dovleac_06

Se toarnă umplutura de dovleac peste aluatul copt.

Apoi se toarna usor restul de aluat de ciocolata.

Coaceți 40-45 de minute.

Se lasa sa se raceasca complet.

Se serveste cu inghetata de vanilie.

Prajitura_cu_ciocolata_si_dovleac_08

Prajitura cu ciocolata si dovleac

Prajitura_cu_ciocolata_si_dovleac_10

 

Pofta buna!

 

 

 

Desert

Prajitură cu Ghimbir și Mere

Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra.   Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]

retete

Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake

Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake din: faina, zahar pudra, albusuri de ou, crema tartar, sare, extract de vanilie, extract de migdale, extract de lamaie. Această prăjitură este cunoscută pentru aspectul ei alb și pentru textura sa pufoasă.   Ingrediente: 1 cană de făină de tort sau făină de migdale 1 1/2 cană de zahăr […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu, arata foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.