Reteta zilei: Prajitura cu capsuni si zahar brun

Printeaza

Prajitura cu capsuni si zahar brun din: unt, zahar brun, ou, esenta de vanilie, piure de banane, scortisoara, nucsoara, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nuci pecan, capsuni, inghetata.

Poate te intereseaza si:

 

Prajitura_cu_capsuni_si_zahar_brun_08

Ingrediente:

  • 1/2 cana unt nesărat
  • 1 cană de zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 banane, piure
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 2 cani făină
  • 3/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 cană nuci pecan, tocate
  • 1 ceasca căpșuni feliate
  • inghetata, pentru servire

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Se topește untul într-o tigaie din fonta la foc mediu-mic.

Se adauga zaharul si vanilia, Se ia de pe foc si se bateti bine.

Prajitura_cu_capsuni_si_zahar_brun

Se lasă amestecul să stea timp de aproximativ 5 minute.

Prajitura_cu_capsuni_si_zahar_brun_03

Adăugați oul și amestecati împreună până la omogenizare.

Adăugați piureul de banane, scorțișoară, nucșoară și se amestecă pentru a se combina.

Prajitura_cu_capsuni_si_zahar_brun_04

Adăugați făina, bicarbonat de sodiu și sare.

Se amestecă pana cand toate ingredientele uscate sunt încorporate.

Adăugați nuci pecan și amestecati împreună.

Prajitura_cu_capsuni_si_zahar_brun_05

Uniformizati in tigaie si adaugati feliile de capsuni.

Prajitura_cu_capsuni_si_zahar_brun_06

Coaceți timp de 18-25 minute. Scoateți din cuptor și se lasă să se răcească timp de 15 minute.

Serviti cu inghetata, dupa preferinta.

Prajitura_cu_capsuni_si_zahar_brun_07

Prajitura cu capsuni si zahar brun

Prajitura_cu_capsuni_si_zahar_brun_08

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.