Reteta zilei: Prajitura cu caise

Printeaza

O reteta de prajitura cu caise din: oua, unt, faina, nectar de caise, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, caise, mascarpone si frunze de menta.

Prajitura cu caise

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 450 faina
  • 200 ml nectar de caise
  • 300 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

umplutura:

  • 500 g caise
  • 200 g mascarpone
  • 300 ml frisca batuta din smantana

ornare:

  • frisca
  • frunze de menta
  • caise

 

Mod de preparare:

Topiţi untul la foc mic şi adăugaţi nectarul, zahărul şi cacaoa. Amestecaţi pentru omogenizare, apoi luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi amestecul la răcit.

Prajitura_cu_caise

Adăugaţi în compoziţie, pe rând, gălbenuşurile, amestecând bine după fiecare. Amestecaţi făina cu praful de copt, coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi adăugaţi acest amestec treptat în compoziţia cu gălbenuşuri.

Prajitura_cu_caise_02

Bateţi albuşurile spumă, turnaţi spuma peste compoziţia cu făină, amestecaţi prin răsturnare şi turnaţi amestecul într-o tavă unsă şi tapetată. Coaceţi blatul la foc potrivit, lăsaţi-l la răcit, apoi tăiati-l în două foi.

Prajitura_cu_caise_03

Amestecaţi frişca cu mascarpone. Puneţi un strat din acest amestec uniform peste o foaie de blat, aşezaţi peste aceasta caise tăiate în sferturi şi acoperiţi cu a doua foaie. Ornati prajitura deaspura cu frisca, frunze de menta si caise taiate in sferturi sau jumatati.

Prajitura_cu_caise_04

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.