Reteta zilei: Prajitura cu bezea
PrinteazaPrajitura cu bezea din: unt, ciocolata, oua, zahar, sare, zahar pudra.
Ingrediente:
- 6 linguri (85 g) de unt nesărat
- 230 g ciocolată amăruie
- 6 oua, albusurile și gălbenușurile separate
- ½ ceasca (100 g) zahăr tos
- ¼ linguriță de sare
- zahar pudra pentru topping
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 140 ° C.
Într-un castron mare, se topesc ciocolata tocata si untul la bain-marie.
Opriti focul si pastrati deoparte.
Folosind un mixer bateti albușurile de ou la viteza medie.
Între timp, se adauga galbenusurile si sarea la amestecul de ciocolată răcit și se amestecă bine.
Se incorporeaza peste albusuri zahărul intimp ce bateti. Bateti pana obtineti bezeaua ferma.
Adaugati ¼ din bezea peste ciocolata. Amestecati si incorporati restul de bezea.
Se toarnă într-un vas de copt uns și se coace timp de 45-50 de minute.
Lasati sa se raceasca complet si presarati zaharul pudra. Serviti rece.
Prajitura cu bezea
Pofta buna!
Vreau si eu din prajitura asta