Reteta zilei: Prajitura cu bezea

Printeaza

Prajitura cu bezea din: unt, ciocolata, oua, zahar, sare, zahar pudra.

 

Prajitura_cu_bezea_06

Ingrediente:

  • 6 linguri (85 g) de unt nesărat
  • 230 g ciocolată amăruie
  • 6 oua, albusurile și gălbenușurile separate
  • ½ ceasca (100 g) zahăr tos
  • ¼ linguriță de sare
  • zahar pudra pentru topping

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 140 ° C.

Într-un castron mare, se topesc ciocolata tocata si untul la bain-marie.

Opriti focul si pastrati deoparte.

Prajitura_cu_bezea
Folosind un mixer bateti albușurile de ou la viteza medie.

 

Prajitura_cu_bezea_02.

Între timp, se adauga galbenusurile si sarea la amestecul de ciocolată răcit și se amestecă bine.

Prajitura_cu_bezea_03
Se incorporeaza peste albusuri zahărul intimp ce bateti. Bateti pana obtineti bezeaua ferma.

Adaugati ¼ din bezea peste ciocolata. Amestecati si incorporati restul de bezea.

Prajitura_cu_bezea_04
Se toarnă într-un vas de copt uns și se coace timp de 45-50 de minute.

Prajitura_cu_bezea_05
Lasati sa se raceasca complet si presarati zaharul pudra. Serviti rece.

 

Prajitura_cu_bezea_06

Prajitura cu bezea

Prajitura_cu_bezea_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.