Reteta zilei: Porc cu sos de ciuperci
PrinteazaPorc cu sos de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, supa, apa, faina, praf de chili, rozmarin, ulei, sare, piper.
- 7-8 cotlete de porc
- 1/3 cană de ciuperci proaspete
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi
- 3/4 cană supa sau apă
- 2 linguri de făină
- 1/8 linguriță praf de chili
- 1/4 linguriță rozmarin uscat
- 3 linguri ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
Așezați bucățile de porc într-un castron mediu și condimentați cu chili, sare și piper. Pastrati deoparte.
Tăiați ciupercile si feliați ceapa.
Într-o tigaie mare, încălziți 2 linguri de ulei. Rumeniti carnea aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Scoateți si tigaie si pastrati deoparte.
Adăugați 1 lingură de ulei în aceeași tigaie. Căliti ceapa, usturoiul și ciupercile timp de aproximativ 5 minute. Se adauga si amestecă făina până se omogenizează bine. Se incorporeaza supa sau apa. Aduceți la fierbere. Gatiti amestecand aproximativ 2 minute pana se ingroasa.
Adăugați carnea și rozmarinul. Acoperiți și gatiti timp de 30 de minute.
Serviti preparatul cald.
Porc cu sos de ciuperci
Pofta buna!





