Reteta zilei: Placinte cu branza si ceapa verde

Printeaza

Placinte cu branza si ceapa verde din: faina, zahar, sare, praf de copt, praf de usturoi, piper, unt, branza cheddar, ceapa verde, lapte, oua.

Placinte_cu_branza_si_ceapa_verde_08

Placinte cu branza si ceapa verde

Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 1 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • ⅛ lingurita praf de usturoi
  • piper proaspat
  • 5 linguri unt rece
  • ½ ceasca branza cheddar rasa
  • 3 cepe verzi, felii
  • ¼ cana lapte
  • 2 oua

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-un castron mare, se amesteca impreuna faina, zaharul, sarea, praful de copt, praf de usturoi si piper. Se taie untul rece in bucati, apoi se adauga in vasul cu amestecul de faina. Amestecati cu mainile pana se incorporeaza. Se adauga branza cheddar si ceapa verde si se amesteca bine.

Placinte_cu_branza_si_ceapa_verde_05

Intr-un castron separat, amestecati impreuna ouale si laptele pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul de ou si lapte in vasul cu ingredientele uscate. Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.

Placinte_cu_branza_si_ceapa_verde_06

Pe o suprafata presarata cu faina intindeti aluatul si taiati 8 cercuri. Puneti pe o foaie de copt intr-o tava si coaceti in cuptorul preincalzit la 200C pentru aproximativ 18 de minute. Serviti calde sau lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Placinte_cu_branza_si_ceapa_verde_07

Placinte cu branza si ceapa verde

Placinte_cu_branza_si_ceapa_verde_09

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.