Reteta zilei: Placinta cu dovleac

Printeaza

O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper.

Placinta cu dovleac

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 250g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura sare

pentru umplutura:

  • 500g dovleac
  • 3 oua
  • 100g cascaval
  • 200g crema de branza
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Faina se amesteca bine cu sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga oul, laptele si uleiul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale care sa nu se lipeasca pe maini. Pe o masa se presara un pic  de faina si se intinde aluatul. Cu ajutorul unui sucitor se aseaza  aluatul intins intr-o tava de placinte.

Dovleacul se curata si se taie in bucati mici. Se pune intr-o cratita cu apa si sare, la fiert pana se inmoaie. Cand dovleacul s-a inmuiat se scurge bine si se paseaza. Se adauga ouale, crema de branza, cepele tocate marunt,  cascavalul, sare si piper.

Placinta_cu_dovleac_09

In tava, peste aluat se presara 3 linguri de pesmet pentru a  evita umezeala, dupa care se pune compozitia. Tava se introduce la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.

Placinta_cu_dovleac_10

Placinta cu dovleac

 

Placinta cu dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.