Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume

Printeaza

Placinta delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov, telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb, cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.

Placinta delicioasa de legume

 

Ingrediente :

  • 3 linguri ulei
  • 1/4 cana faina
  • 3 cesti supa de legume
  • 1 ceapa tocata
  • 4 cani morcov, telina , fenicul , ciuperci , ceapa cubulete
  • 1-2 cartofi, cuburi
  • 1 cana de mazare
  • 1 bucata tofu
  • 2 lingurite mustar
  • 1/3 ceasca vin alb
  • 1 lingura cimbru proaspat
  • 2 linguri tarhon proaspat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura drojdie
  • piper alb, dupa gust
  • 1 pachet aluat de patiserie

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Incalziti o tigaie si adaugati ulei si gatiti ceapa timp de 5 minute la foc mare.

Adaugati amestecul de morcovi , telina , fenicul, ciuperci, sare și piper dupa gust.

Gatiti aproximativ 12 minute . Stropiti cu vin, și se fierbe la foc mediu, aproximativ 5 minute.

Placinta delicioasa de legume

Se adauga faina si drojdie si se fierbe un minut. Incorporati supa si mustar si se amesteca pana cand se ingroasa.

Opriti focul. Adaugati cartofii si mazarea fierte, tofu, tarhon proaspat, cimbru și piper alb.

Placinta delicioasa de legume

Puneti in vase mai mici, acoperiti cu aluat de patiserie, faceti o crestatura si dati la cuptor aproximativ 10-15 minute.

Lasati sa se raceasca si serviti.

Placinta delicioasa de legume

Placinta delicioasa de legume

Placinta delicioasa de legume

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Placinta cu rata si fistic

Placinta cu rata si fistic

Placinta cu rata si fistic din: faina, sare, untura, oua, piept de rata, fistic, vin, caise. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu sare 150 g untură 1 ou 200 ml apă Pentru jeleu: 5 foi de gelatină 300 ml supă de pui Pentru umplutura: 4 piepţi de raţă, fără piele şi os […]

Placinta cu jambon

Placinta cu jambon

Placinta cu jambon din: făină, ulei, sifon, drojdie, unt, sare, pulpe şi piept de pui, jambon, ficăţei de pasăre, oua, piper. Ingrediente: 750 g făină 350 ml ulei 1 pahar sifon 20 g drojdie 1 lingură unt sare Pentru umplutură: 1 1/2 kg pulpe şi piept de pui 300 g jambon sau ceafă afu­mată 5-6 ficăţei de pasăre […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi ploua in gura dupa placinta de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.